Utgående artiklar v. 20 2024

 • Åsens Lantmjölk Original 1,7-1,9% 2 Liter
 • Åsens Lantmjölk Gammaldags 2,9-3,1% 2 Liter

Dunken får en ny kostym och ersätts av tetraförpackning 1 Liter.
Samma goda mjölk som vanligt!

Jeanette

Kommentarer

 • Det är för dåligt att ni tar bort dunken det kan ju inte vara av hänsyn till miljöen
  Dednnis
 • Varför byter ni förpackning? Hade gärna haft kvar större förpackning. Skulle det ändras hade det gärna varit till glasflaskor. Ni skriver att det blir samma innehåll som tidigare. Viktigt att den fortfarande är ohomogeniserad och har kvar den höga fetthalten.
  Elisabet
 • Hej,

  Den största anledning till att Åsens byter förpackning är att Skånemejerier deltar i plastinitiativet och har valt en mer hållbar riktning med hjälp av de nya förpackningarna. Dunken är även en stor barriär för framtiden då hållbarhet och användning av material blir allt viktigare. Med dessa två anledningar i kombination har vi valt att gå från dunk till en pappersförpackning för att kunna möta de krav som ställs från omvärlden.

  I studier har det också visats att dunken har varit en barriär för vissa konsumenter när det gäller förpackningsmaterial, men också när det gäller storlek. Vi vill att så många konsumenter som möjligt ska kunna prova vår fantastiska mjölk och genom ett mindre format, i kombination med en hållbar förpackning, kan vi möte fler kunder och samtidigt göra ett bättre hållbart avtryck.

  Trots ny förpackning är innehållet fortfarande samma genuina och fylliga mjölk. Det vill säga ohomogensierad, lågpastöriserad och samma fetthalt som tidigare.

  Vänligen,
  Daniel
 • Det är tråkigt att ni skall behöva ändra något som är bra! Tror det finns mycket annat som man bortser ifrån som missgynnar miljön mera. Dunkarna återanvänds ju till vattendunkar och annat! Tetrapaken har alltid varit svårhanterliga, ju större ju sämre. De blir ju runda efter nån dag i kylen!! Svårt för både barn och äldre att greppa! När ni nu ändå mot många kunders vilja kommer att använda tetra, hoppas jag att ni också ser till att tillhandahålla ett ” grepp” att sätta dem i med handtag, som fanns förut!
  Bodil Olsson
 • Så det är samma fetthalt och literpris och ohomogeniserad mjölk i de nya förpackningarna?
  Elisabet
 • Varför inte gå tillbaka till den dunk ni hade när åsens lanserades? Den som man kunde elda upp.  Mjölken smakar inte likadan i tetra som i dunk. Tack för den här tiden. Nu blir det Wapnö istället.
  Lena
 • Väldigt tråkigt att ni tar bort en bra förpackning. Lätt att skaka, lätt att hålla och hälla upp ur. Den hade dessutom längre hållbarhet. Fullt användbar minst en vecka efter bäst före datum. Dom nya tetrapacken är värdelösa att hantera och håller som bäst till bäst före datum. Plasten återvinns precis som papper så förstår inte ert problem.
  Mona Persson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.