Varför använder man oskupor?

Hej
Er ost Rike är god men jag kommer inte att köpa den mer så länge ni packar in den i en skrymmande hårdplastkupa. Har ni inte hört talas om nödvändigheten att plastbanta?
Mvh Tomas Torbjörnsson, Bengtsfors

Tomas Torbjörnsson

Kommentarer

 • Hej Tomas,
  Tack för att du kontaktar oss och vad kul att du gillar vår ost Rike!

  Ostkupan på Allerums & Skånemejeriers ostar är idag den enda ostförpackning som är helt återvinningsbar, då den är tillverkad vad som kallas monomaterial. Så denna produkt kan återvinnas till nya produkter, medan andra ostar på marknaden har laminerad plast vilket endast kan förbrännas.

  Eftersom kupan har lite tjockare plast, så gör det även att man inte behöver använda plastfolie eller plastpåsar under ostens livstid för att packa om den (alla gör inte detta, men många packar om en ost många gånger när förpackningen går sönder eller blir kladdig).

  Så vi kan förstå att denna förpackning vid en första anblick and kännas som fel val, men den är ledande på marknaden gällande bland annat återvinning.

  Vi ser också hela tiden över möjligheterna att göra våra förpackningar mer miljövänliga. Om du fortfarande finner ostkupan av hårdplast icke miljövänlig rekommenderar jag dig att testa våra storbits ostar. Dessa är förpackade med ett papperslock, vilket reducerar vår plaståtgång med ca 4 ton/år.

  Vi är tacksamma för att du hörde av dig till oss och vi hoppas att vi har ert fortsatta förtroende.

  Jag önskar dig en trevlig dag!

  Mvh,
  Oscar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.