Till senaste kommentaren

Vad påverkar hushållsost utseende?

Hej
Mig veterligen så är det ni som producerar icas hushållsost, och ibland är den osten väldigt skrovlig på utsidan/kanterna jämfört med andra märken. Hur kommer det sig? Smakar bra och så, men utseendet är lite annorlunda. Jobbar på ICA maxi Stenhagen i Uppsala, och vi har en kund som blev arg över hur osten såg ut.... Ja det kan man visst bli. Ser fram emot info.
Anders Hillbom

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Tack för ditt meddelande! Ledsen att svaret dröjde lite.

  Skånemejerier tillverkar Hushållsost enligt ett traditionellt och lite mer hantverksmässigt sätt genom att fylla formar om ca 2200g, de pressas varligt innan de tas ut ur formen och förpackas innan lagringsprocessen startar.

  Den nyare metoden är att fylla och pressa in ostmassa i ett långt rör och när massan är tillräckligt pressat så skär man av ostcylindrar som motsvarar ca 2200g, möjligen med någon värme runtomkring för en slätare yta.

  Vår metod gör att det är svårare att få en riktigt jämn yttre yta på osten men precis som du skriver så är ostens smak och konsistens väldigt bra.

  Vi jobbar kontinuerligt med att ytan ska bli så se så fin ut som möjligt samtidigt som vi ser det som ett trevligt bevis på det mer hantverksmässiga i hanteringen med den lite mer oregelbundna ytan.

  Mvh,
  Elin
  Elin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.