Till senaste kommentaren

Vilka bakteriekulturer finns i filmjölk?

Vilka bakteriekulturer finns i filmjölken och är dessa levande?

Helena

Kommentarer

  • Hej,
    Tack för din fråga!

    Kulturerna i filmjölk är Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteorides subsp. cremoris, Leuconostoc pseudomesenteorides and Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis. I A-fil har vi dessutom tillsatt Lactobacillus Acidophilus.

    Det finns levande bakteriekultur i all filmjölk.
    Elin
  • I vilken temperatur trivs filbacterierna bäst när man ex gör långfil/filbunke ??? Alltså när frodas dom och gör filen till fil.
    Niclas Kronqvist
  • Hej Niclas,

    Till dessa produkter används en blandning av mjölksyrabakterier som växer bra vid 20-25°C (mesofila bakterier).

    Önskar dig en fin dag!

    Med vänlig hälsning,
    Jeanette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.