Till senaste kommentaren

Vilka bakteriekulturer finns i filmjölk?

Vilka bakteriekulturer finns i filmjölken och är dessa levande?

Helena

Kommentarer

  • Hej,
    Tack för din fråga!

    Kulturerna i filmjölk är Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteorides subsp. cremoris, Leuconostoc pseudomesenteorides and Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis. I A-fil har vi dessutom tillsatt Lactobacillus Acidophilus.

    Det finns levande bakteriekultur i all filmjölk.
    Elin
  • Hej, Jag undrar om den nya Åsens lantmjölk i tetaraförpackning / kartong. Det står längre hållbarhet på den - innebär det att den har pastöriserats i högre temperatur? I vilken temperatur i så fall? Och varför? Önskar så lite pastörisering om möjligt, helst ingen.

    Varför är grädden högpastöriserad? Måste den vara det? Och därmed allt smör?
    Elisabet
  • Hej Elisabet!  De nya Åsens Lantmjölk i kartongförpackning är högre pastöriserade än Åsens i plastdunk, vilket bland annat bidrar till den längre hållbarheten, det stämmer. Åsens i dunk finns fortfarande att hitta i butiker i Skåne främst (där vi har direktdistribution). I vilket område letar du? Kan kanske tipsa om var du ska kolla för att hitta Åsens i dunk. /Elin
    Elin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.