Varför har min mjölk klumpar?

Hej,
Jag har haft samma ”problem” med Hjordnära 1,5% tillverkad 9/8 & 12/8, köpta vid två olika tillfällen i olika butiker. Fett sitter som en ring högst uppe i förpackningen men allt smakar gott så den har ju inte blivit dålig. Det handlar om ca 6-7 förpackningar hittills.
Barbro

Kommentarer

 • Hej Barbro,

  Tack för att du kontaktar oss. Vi får verkligen beklaga att du har fått mjölk som inte ser ut som den brukar. Vad som hänt är att mjölken inte blivit korrekt homogeniserad, det vill säga att det du ser i mjölken är fettkulor som inte har slagits sönder i produktionsprocessen. Mjölken är alltså inte hälsofarlig, utan några dagar efter förpackning av mjölken kan det ske en gräddsättning. Detta innebär att fettkulorna flyter upp till ytan och tydligare fastnar mot glas eller i förpackningen. Det går utmärkt att skaka förpackningen och därefter dricka mjölken.

  Om du vill reklamera dina produkter hänvisar jag till vårt reklamationsformulär nedan, det säkerställer att vi får in all information vi behöver för att hantera ärendet.

  Reklamera en produkt - Skånemejerier Företagssite (skanemejerier.se)

  Vänliga hälsningar,
  Daniel
  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.