Våra förpackningar

Vi arbetar ständigt med att förbättra våra förpackningar. Utmaningen är att ta fram de bästa förpackningarna ur miljöperspektiv, utan att kompromissa med livsmedelssäkerhet och användarvänlighet.

Förpackningarnas viktigaste uppgift är att skydda innehållet under en så lång tid som möjligt och att göra det enkelt att få ut, för då kan förpackningen bidra till att minska matsvinnet.

Skånemejerier har skrivit på Plastinitiativet från DLF (Dagligvaruleverantörernas förbund), som innebär att vi åtar oss att arbeta för 100 procent materialåtervinningsbara förpackningar till år 2025 och 100 procent förnybara förpackningar till år 2030.


Daniel

Kommentarer

 • Är det Karlssons klister ni klistrar era mjölkförpackningar med? Jag har vid flera tillfällen under hösten köpt 1 1/2 liters mjölkförpackning och det är lika svårt varje gång att öppna dessa, man får ta fram verktyg för att få upp mjölken.

  Inga-Lill
  Inga-Lill Johnsson
 • Hej Inga-Lill,

  Tack för att du skriver till oss! Vad tråkigt att du upplever våra förpackningar som svåra att öppna. Vi har inte gjort någon förändring gällande förpackningsmaterialet. Vad som kan ha hänt är svårt att säga, men det skulle kunna vara en inställning på förpackningsmaskinen som svetsar förpackningarna som eventuellt kan behöva ses över. Vi använder inte lim, kanten ”smälts” ihop av varma klamrar.

  För att reklamera din produkt hänvisar jag till vårt reklamationsformulär nedan, det säkerställer att vi får in all information vi behöver för att hantera ärendet.

  Reklamera en produkt

  Önskar dig en bra dag!

  Vänligen,
  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.