Våra förpackningar

Vi arbetar ständigt med att förbättra våra förpackningar. Utmaningen är att ta fram de bästa förpackningarna ur miljöperspektiv, utan att kompromissa med livsmedelssäkerhet och användarvänlighet.

Förpackningarnas viktigaste uppgift är att skydda innehållet under en så lång tid som möjligt och att göra det enkelt att få ut, för då kan förpackningen bidra till att minska matsvinnet.

Skånemejerier har skrivit på Plastinitiativet från DLF (Dagligvaruleverantörernas förbund), som innebär att vi åtar oss att arbeta för 100 procent materialåtervinningsbara förpackningar till år 2025 och 100 procent förnybara förpackningar till år 2030.


Daniel

Kommentarer

 • Är det Karlssons klister ni klistrar era mjölkförpackningar med? Jag har vid flera tillfällen under hösten köpt 1 1/2 liters mjölkförpackning och det är lika svårt varje gång att öppna dessa, man får ta fram verktyg för att få upp mjölken.

  Inga-Lill
  Inga-Lill
 • Hej Inga-Lill,

  Tack för att du skriver till oss! Vad tråkigt att du upplever våra förpackningar som svåra att öppna. Vi har inte gjort någon förändring gällande förpackningsmaterialet. Vad som kan ha hänt är svårt att säga, men det skulle kunna vara en inställning på förpackningsmaskinen som svetsar förpackningarna som eventuellt kan behöva ses över. Vi använder inte lim, kanten ”smälts” ihop av varma klamrar.

  För att reklamera din produkt hänvisar jag till vårt reklamationsformulär nedan, det säkerställer att vi får in all information vi behöver för att hantera ärendet.

  Reklamera en produkt

  Önskar dig en bra dag!

  Vänligen,
  Daniel
 • Hej! Jag önskar att ni skulle kunna ta fram en hållare för era mjölkpaket (både 1- och 1,5 liters) med ett rejält bra handtag. Jag är reumatiker och har ett litet helvete med att hålla i ett mjölkpaket, inte minst sedan vi gick över till 1,5 literspaket eftersom det blir lite billigare.
  När jag bodde I Stockholm och köpte Arlas rektangulära mjölkpaket, hade jag en väldigt enkel men väldigt effektiv hållare till mina mjölkpaket. Man liksom ställer paketet i en platshållare som har ett handtag som, vilket är viktigt för en reumatiker, man kan skjuta in hela handen i, ha handtaget runt handen och handen om paketet, och därmed undvika att hålla handtaget med fingrarna vilket ger en för stor påfrestning på en reumatiskt förstörd handled.
  Undrar om ni begrep hur jag menar… :-D
  Det skulle verkligen uppskattas att få respons på detta önskemål!
  Med vänlig hälsning, Ditte
  Ditte
 • Hej Ditte,

  Tack för ditt förslag. Jag förstår helt och hållet att det finns behov för hållare som är mer ergonomiska. Jag tar ditt önskemål vidare till vår marknadsavdelning och våra produktutvecklare, så håller vi tummarna på att det dyker upp i framtiden.

  Önskar dig en bra dag!

  Vänligen,
  Daniel
 • Ang. Plastdirektivet från EU. Varför behöva sätta fast korken. TA BORT korken helt och hållet. Förpackningarna fungerade alldeles utmärkt innan den meningslösa plastkorken infördes. Ni på Skånemejerierna skulle kunna vara föregångare här.
  Ingrid
 • Hej Ingrid,

  Plastkorkar i mjölk tillsattes de för att våra konsumenter upplevde att det blev mindre spill och lättare att öppna förpackningen. Vi valde samtidigt att inte sätta kork på vår 1,5L-mjölk och på vår Hjordnära-mjölk för att ge våra konsumenter möjligheten att välja om man önskade med eller utan.

  Det finns dock produkter som behöver skakas, t.ex. yoghurt, fil och chokladmjölk, där korken fyller en större funktion.

  Vänligen,
  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.