Skånemejerier blir partner hos återvinningsappen Bower

I förra veckan blev Skånemejerier partner hos återvinningsappen Bower! Det innebär att alla förpackningar från våra fyra varumärken för ost (Skånemejerier, Allerum, Galbani och President) nu finns registrerade i Bower-appen, där man som konsument samlar poäng för varje återvunnen förpackning. I och med att dessa varumärken nu är registrerade partners till Bower får man som konsument dubbla poäng för varje återvunnen ostförpackning. Poängen kan sedan lösas in mot kontanter, kuponger eller donation till välgörenhet.

Bower har ett samarbete med den svenska förpackningsinsamlingen FTI, vilket syftar till att öka sorteringen och återvinningen av hushållsförpackningar. Varje förpackning räknas och för att främja övergången till ett cirkulärt system belönas konsumenter för korrekt sortering. Dessutom är målet att få konsumenter och producenter att samverka för att lösa förpackningsproblematiken.Så här går det till:

Skanna och sortera dina förpackningar hemma.

Plastpåsar, mjölkkartonger, metallburkar – allt som har en streckkod går att panta med Bower-appen! Du skannar enkelt streckkoden på förpackningen och får pantvärdet – poäng eller pengar – direkt i mobilen när du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen.

Gå till din närmaste återvinningsstation.

Hitta närmaste återvinningsstation i Bower-appen – eller registrera din egen! Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna – det vill säga. även vid kvarterets eget miljörum, villans flerfackskärl eller, som i vissa kommuner, med dina egna optibags.

Bekräfta att du befinner dig vid stationen och bli belönad.

Väl vid återvinningsstationen blir du ombedd att bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och kastat dina förpackningar i rätt behållare får du pantvärdet för allt du har skannat hemma.

Ladda ner Bower och prova själv!

Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.