Hur tillverkas kvarg?
Hej!
Jag har några frågor om kvarg:
- Hur tillverkar man kvarg?
- Hur får man en så hög proteinhalt i kvargen?
- Vad är det för skillnad på kvarg och yoghurt?
Mvh
Stina
Jag har några frågor om kvarg:
- Hur tillverkar man kvarg?
- Hur får man en så hög proteinhalt i kvargen?
- Vad är det för skillnad på kvarg och yoghurt?
Mvh
Stina
Följ inlägget
3
följare
Tack för din fråga!
Kvarg är en produkt som görs av mjölk som syras med mjölksyrabakterier. När mjölken koagulerar kan man skilja den flytande delen, vasslen, från ostmassan, kvargen. Därefter silas massan för att bli slät. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Detta och den låga fett halten gör kvarg till ett perfekt mellanmål för dig som tränar. Och passar minst lika bra i desserter och bakning. Vår kvarg finns naturell och i smaksatta varianter med och utan tillsatt socker.
Vänliga hälsningar,
Elin
inner håller kvarg laktos
Ja, kvarg innehåller lite laktos, cirka 3,2 % men vi har laktosfria alternativ.
//Elin
Den fettsnåla är ju bara sträv och går inte och äta.
Tack för ditt förslag – det låter som en riktigt spännande idé!
Jag tar det vidare till vårt produktteam för utvärdering.
Under tiden kan jag tipsa om vår Lindahls drickkvarg, som är ett färdigt mellanmål med högt proteininnehåll , se nedan för alternativ som kanske kan passa dig.
Drickbart - Lindahls Kvarg
Vänligen,