Kosläpp 2023

Våren närmar sig och många börjar bli nyfikna på årets Kosläpp. Skånemejerier arrangerar inte Kosläpp i egen regi under 2023, däremot kommer fem av våra mjölkleverantörer att arrangera egna tillställningar. Vi stöttar genom att bidra med mejeriprodukter till deras Kosläpp.

De mjölkleverantörer som anordnar Kosläpp är:

Björketorps gård: 9 april
Blekinge Naturbruksgymnasium: 22 apil
Nils Holgerssongymnasiet: 22 april
Svalöf Lantbruksgymnasium: 25 april
Önnestad Naturbruksgymnasium: 28 april

God djuromsorg året runt
God djuromsorg är grunden i allt vi gör och är därför otroligt viktigt för oss – varje dag, året om! Våra kor går ute 36 dagar mer än de lagstadgade fyra månaderna i södra Sverige. Det är mest av alla mejerier i Sverige! På gårdarna som levererar vår mjölk är 91 procent av korna i lösdrift. Det betyder att de går lösa inomhus under stallsäsongen och kan röra sig fritt mellan liggbås, foder­bord, vattenkar och mjölkning. Genomsnittet för lösdrift för alla mejerier ligger på 76%

Våra mjölkbönders arbete bygger på en kombination av formella kunskaper och praktiska erfarenheter. Med en väl intränad observationsförmåga kan bönderna varje dag förvissa sig om att djuren mår bra. Idag har man även stor hjälp av digitala lösningar som ger löpande information om hur varje individ mjölkar, äter, dricker och rör på sig. Vi på Skånemejerier är stolta över våra mjölkleverantörers fantastiska arbete – året runt!

Elin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.